Skip to main content

Αυξητική Στήθους (πλαστική στήθους, αυξητική μαστών)

Αυξητική ΜαστώνΗ Αυξητική στήθουςαυξητική μαστών) είναι μία από τις πιο συχνές επεμβάσεις στις μέρες μας και αποτελεί το 50% του συνόλου των επεμβάσεων στην Ευρώπη.

Η μικρομαστία στις γυναίκες μπορεί να οφείλεται σε συγγενείς νόσους, σε ατροφία μαστών μετά από εγκυμοσύνη και θηλασμό, όπως επίσης και σε απότομη απώλεια βάρους. Με την αυξητική επέμβαση, μεγενθύνεται ο μαστός και αποκτά μια καλοσχηματισμένη μορφή, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σεξουαλικότητα στη γυναίκα.

Οι εξελίξεις στη σύγχρονη πλαστική χειρουργική, βοηθούν τις γυναίκες να αποκτήσουν το επιθυμητό μέγεθος στήθους και να κερδίσουν το θαυμασμό των γύρω τους. Η επέμβαση (αύξηση) πραγματοποιείται με την τοποθέτηση ειδικών εμφυτευμάτων από σιλικόνη.

Η Δρ. Καραπετιάν επιλέγει πολύ αυστηρά τα εμφυτεύματα σιλικόνης, φροντίζοντας να έχουν πιστοποιηθεί για την ανωτέρη ποιότητά τους από τις καλύτερες ερευνητικές εταιρίες και να έχουν υποβληθεί σε 20ετη έρευνα πριν την διάθεσή τους στην αγορά. Τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα είναι αντικαρκινικά, αντιαλλεργικά, δεν επηρεάζουν λειτουργικά τους μαστούς, ούτε έχουν επίπτωση στην εγκυμοσύνη και θηλασμό.

Η επιλογή του μεγέθους και του όγκου των αυξητικών εμφυτευμάτων καθορίζονται πριν την επέμβαση όπως και η μέθοδος τοποθέτησης τους, που είναι το σημαντικότερο μέρος όλης της διαδικασίας. Μόνο μετά την λεπτομερή εξέταση της ενδιαφερόμενης (σχήμα του στήθους, κορμοστασιά, ανατομική κατάσταση των μαλακών ιστών) γίνεται συζήτηση για το επιθυμητό αποτελέσμα και για το αν είναι εφικτό.

Η Μέθοδος της επέμβασης που ακολουθείται είναι η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων απο σιλικόνη ΚΑΤΩ από το μυ των μαστών, διότι αυτή η μέθοδος εγγυάται πανω από όλα την υγεία του ασθενούς, αλλά και το καλύτερο αισθητικό, φυσικό αποτέλεσμα.

Μετά τις εξετάσεις, σε περίπτωση χαλάρωσης, ατροφίας και ασυμμετρίας μαστών η αυξητική πραγματοποιείται μαζί με την ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία), η οποία βοηθάει ταυτόχρονα στο να ανασηκώσει το στήθος. Η μέθοδος της μαστοπηξίας είναι προσωπική και αποκλειστική βάσει της ιδιαίτερης ανατομίας της κάθε γυναίκας.

Ηλικία: 18-50 χρονών.

Αναισθησία: Η επέμβαση γίνεται με γενική νάρκωση.

Διάρκεια της επέμβασης: είναι από 50 λεπτά έως 1,15 περίπου.

Μετεγχειρητική αποκατάσταση:

 • Η ασθενής παραμένει 1 νύχτα στο νοσοκομείο.
 • Εφαρμογή ειδικού επιδέσμου (σουτιέν) για 2 μέρες.
 • Αφαίρεση ραμμάτων μετά από 10 ημέρες.
 • Ειδικό μασάζ μετά από 5 μέρες.
 • Δυναμική παρακολούθηση 1 φορά την εβδομάδα τους πρώτους 2 μήνες και μετά κάθε 6 μήνες.
 • Γενική επαναφορά μετά από 7-10 μέρες.

Η Κοστολόγηση της επεμβάσεως, συμπεριλαμβανομένων και των εμφυτεύματα (σιλικόνη) αναλύεται προσωπικώς κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Η κοστολόγηση συμπεριλαμβάνει επίσης το μέγεθος και το είδος των εμφυτευμάτων από σιλικόνη, τη μέθοδο και διάρκεια της επεμβάσεως και την παραμονή στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

Για καλύτερο αποτέλεσμα, μεγάλο ρόλο παίζουν οι εξής παράγοντες:

 • Διακοπή καπνίσματος για 1-2 μήνες πριν την επέμβαση, για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στους ιστούς και πιο γρήγορη επαναφορά.
 • Επιλογή του ακριβούς μεγέθους, σχήματος και είδους των εμφυτευμάτων από σιλικόνη.
 • Επιλογή της ατομικής μεθόδου της επεμβάσεως.
 • Επιλογή του σωστού νούμερου του αθλητικού σουτιέν για μετεγχειρητική περίοδο που εφαρμόζεται για 1,5 - 2 μήνες.
 • Έγκαιρη ενημέρωση για τις τυχόν επιπτώσεις και επιπλοκές.
 • Την χειρουργική επέμβαση πρέπει να κάνει ένας ειδικευμένος χειρουργός με υψηλή τεχνική στην αυξητική μαστών.
Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο 2 μήνες μετά την επέμβαση αυξητικής μαστών. Σε περίπτωση που τα εμφυτεύματα από συλικόνη είναι καλής ποιότητας.

Μπορείτε εύκολα να πάτε στο γυμναστήριο και να κάνετε ασκήσεις 2 μήνες μετά την αύξηση στήθους. Ωστόσο, δεν ξέρω σχετικά με τα κριτήρια και τους περιορισμούς που αστυνομική ή στρατιωτική ακαδημία θα μπορούσε να έχει. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους επίσης.

Καλύτερα να περιμένετε 1-2 χρόνια για να ολοκληρωθεί διαμόρφωση του σώματος κι οργανισμού. Αυτή είναι η απαραίτητη ένδειξη για αυξητική μαστών επίσης και για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επειδή δεν θέλετε να έχετε εμφυτεύματα αλλά να διορθώσετε το στήθος σας και λόγω της ηλικίας σας, πρέπει να γίνει λεπτομερειακή εξέταση του σώματος σας, για επιλογή της καλύτερης μεθόδου αυξητικής μαστών. Όσον αφορά την διόρθωση θηλών, μπορεί να γίνε ξεχωριστή επέμβαση διόρθωσης ή ταυτόχρονη με την αυξητική μαστών.

Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιούν πολλά είδη σιλικόνη. Για το καλύτερο και πιο ασφαλισμένο αποτέλεσμα, καλύτερα να τοποθετήσετε σιλικόνη η οποία είχε παρακολούθηση πάνω από 10 χρόνια. Εγώ προσωπικά προτείνω σιλικόνη μάρκας MENTOR, διότι επί 20 χρόνια χρησιμοποιώ αυτό το είδος σιλικόνης χωρίς να αντιμετωπίσω καμία επιπλοκή.

Σε περίπτωση της ανισομαστίιας σας για να γίνει αυξητική μαστών, πρέπει να πραγματοποιηθεί σωστή εξέταση από πλαστικό με υπολογισμό του μεγέθους σιλικόνης και του σώματος σας, και να επιλεχθεί η καλύτερη μέθοδος της πλαστικής.

Όσον αφορά το κόστος της επέμβασης μπορώ να σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα μετά την αναμέτρηση του σώματος σας και την απόφαση του μεγέθους. Κάνω αυξητική στήθους μόνο με εγγυημένο ακριβό σιλικόνη. Το κόστος κυμαίνεται από 4500 Ε και συμπεριλαμβάνει αναισθησία, διαμονή στο νοσοκομείο, ενθέματα.

Μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να εξετάσω το μέγεθος του μαστού, την πτώση του και την κατάσταση των αδένων του μαστού.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να μάθετε εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν 2 ταυτόχρονες επεμβάσεις στην περίπτωση σας. Δεύτερων, πρέπει να γνωρίσετε το μέγεθος την λιποαναρρόφησης και τρίτων, μέγεθος και κόστος της σιλικόνης για ενθέματα. Το κόστος ξεκινάει από 4500 ΕΥΡΩ και άνω. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου δέχομαι όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν. Με την χαρά θα σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν δυο επεμβάσεις κοιλιοπλαστική και αυξητική στήθους ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν πολλές ώρες (5-6 ώρες) υπό ολικής νάρκωσης που δεν είναι πάντα καλό για τον οργανισμό του ασθενή.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να εξετάσω το βαθούλωμα, (μήκος, μέγεθος, και ιστοί γύρω του). Για να διαλεχτεί η πιο κατάλληλη μέθοδος χειρουργικής επέμβασης. Η τιμή εξαρτάται από μέγεθος της επέμβασης και ξεκαθαρίζεται κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Για να μπορέσετε να πάτε στη θάλασσα είναι καλύτερο να έχει περάσει 1,5 μήνας μετά την επέμβαση της αυξητικής στήθους, για να έχει βελτιωθεί η κατάστασή σας και για να έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα μόλυνση. Πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας 20 μέρες μετά την επέμβαση για να σας καθοδηγήσει, αφού ελέγξει την πρόοδό σας.

Πρέπει να αποφασίσετε για το δεύτερο παιδάκι πρώτα. Είναι καλύτερο να κάνετε μετά την αυξητική επέμβαση για να έχετε ένα όμορφο και μακράς διαρκείας αποτέλεσμα.

Να υπολογίζετε 1,5 με 2 μήνες, μετά την επέμβαση. Η κολύμβηση είναι η καλύτερη σύσταση για να ολοκληρωθεί το όμορφο σχήμα του στήθους.

Η αυξητική στήθους δεν εμποδίζει στο θηλασμό σε περίπτωση που η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται κάτω από τo μυ των μαστών. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστή τοποθέτηση του εμφυτεύματος από έναν έμπειρο χειρουργό για να μην τραυματιστεί ο μαστικόs αδέναs.

Μπορείτε να πληρώσετε με δόσεις στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα. Το κόστος της επέμβασης μπορούμε να το συζητήσουμε κατά την ιατρική επίσκεψη και εξέταση. Η αυξητική στήθους κοστίζει από 4500 Ευρω, διότι εξαρτάται από το κόστος και τον τύπο των σιλικονούχων εμφυτευμάτων.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.