Skip to main content

Κοιλιοπλαστική - πλαστική κοιλίας

Κοιλιοπλαστική - Πριν και μετά

Η κοιλιοπλαστική είναι μία από τις πιο περίπλοκες επεμβάσεις. Πραγματοποιείται σε γυναίκες και άνδρες που εμφανίζουν μεγάλη κοιλία, με χαλαρό δέρμα και μύες. Οι αιτίες της είναι: το τοπικό περίσσιο λίπος λόγω της καθιστικής δουλειάς, της έλλειψης γυμναστικής, της κακής διατροφής, της ώριμης ηλικίας, των ραγάδων στο δέρμα μετά από την εγκυμοσύνη και λόγω απότομης απώλειας βάρους.  Αυτές οι αιτίες προκαλούν υποτονική διάθεση και δυσκολία στις κινήσεις.

Η κοιλιοπλαστική συνίσταται ως μέθοδος, όταν η δίαιτα, η φυσική άσκηση και καλλυντικές θεραπείες δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σκοπός της κοιλιοπλαστικής είναι αφαίρεση του περίσσιου τοπικού λίπους του μέσου και κατώτερου κοιλιακού τοιχώματος, με παράλληλη εξάλειψη της χαλάρωσης και ρυτίδωσης του δέρματος. Εν συνέχεα οι μύες της μέσης επανατοποθετούνται στη θέση τους. Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται είναι μια τέλεια φόρμα και σιλουέτα.

Εφαρμόζονται δυο μέθοδοι κοιλιοπλαστικής: η ολική (full) και η μερική (mini) κοιλιοπλαστική. Στη μέθοδο της ολικής κοιλιοπλαστικής, ο ομφαλός μετατοπίζεται από τη φυσιολογική του θέση και επανατοποθετείται στη νέα θέση η οποία αντιστοιχεί στο καινούργιο σχήμα και στις καινούργιες αναλογίες της κοιλίας. Στη μέθοδο της μερικής κοιλιοπλαστικής αφαιρούνται οι ιστοί της ηβικής περιοχής της κοιλίας χωρίς αλλαγές της θέσης του ομφαλού.

Ηλικία: 25-60 ετών.

Αναισθησία: γενική νάρκωση.

Διάρκεια της επεμβάσεως: 2-4 ώρες.

Διαμονή στο νοσοκομείο: 1-2 μέρες μέχρι την αφαίρεση της διασωλήνωσης.

Η αφαίρεση των ραμμάτων: μετά από 10-12 μέρες.

Η κοστολόγηση της επεμβάσεως καθορίζεται κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Κατά την ιατρική επίσκεψη γίνεται λεπτομερής εξέταση του σώματος, του κορμού, ειδικά της κοιλίας, του μεγέθους της, των μυών, του τόνου του δέρματος της κοιλίας (ύπαρξη ή μη ομφαλοκήλης). Εξηγούνται οι ιδιαιτερότητες της μεθόδους και του μεγέθους της επεμβάσεως, οι πιθανές παρενέργειες και επιπλοκές και καθορίζεται το μέγεθος του ειδικού επιδέσμου.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

Το κυριότερο είναι ο ασθενής να μην είναι διαβητικός και να μην καπνίζει (είναι απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος για μερικούς μήνες πριν την επέμβαση).

Θα ήταν καλύτερο να χάσετε 5-10 κιλά πριν την επέμβαση (ακριβείς συμβουλές πρέπει να δοθούν από τον ίδιο τον χειρουργό στο πρώτο ραντεβού πριν την επέμβαση).

Η κοιλιοπλαστική είναι μια περίπλοκη επέμβαση και πρέπει να πραγματοποιηθεί από ειδικευμένο χειρουργό.

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Καλημέρα! Είστε νέα κοπέλα και θα ήθελα να σας βοηθήσω πολύ. Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το βάρος σας μπορεί να πραγματοποιηθεί η κοιλιοπλαστική. Όμως είναι απαραίτητο να σας εξετάσω για να επιλέξω σωστή και κατάλληλη μέθοδο για να έχετε ωραίο αποτέλεσμα και να νιώθετε ευτυχισμένη.

Σε ηλικία 20-25 ετών πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την επέμβαση και να γίνει ιατρική εξέταση, και μόνο μετά την απόφαση του ιατρού να πραγματοποιηθεί η επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

H κοιλιοπλατική είναι πολύ σοβαρή επέμβαση και το πρώτο που ζητάνε οι χειρουργοί είναι η διακοπή του καπνίσματος πριν την επέμβαση. Επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν είναι αργή επούλωση ή τοπική ή ολική νέκρωση των ιστών.

Το κόστος ξεκαθαρίζεται προσωπικός μόνο μετά την ιατρική εξέταση.

Μπορεί να γίνει η αφαίρεση της κάθετης ουλής σας με αρκετά καλό αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με κοιλιοπλαστική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες με αποτελέσματα στην ιστοσελίδα μου στο τμήμα «αφαίρεση ουλών».

Μπορούν να πραγματοποιηθούν δυο επεμβάσεις κοιλιοπλαστική και αυξητική στήθους ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν πολλές ώρες (5-6 ώρες) υπό ολικής νάρκωσης που δεν είναι πάντα καλό για τον οργανισμό του ασθενή.

Γενικώς ο διαβήτης είναι μία από τις κυριότερες αντενδείξεις για χειρουργείο, όμως μικρή χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο ή στο σώμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ακολουθούσα σταθερή θεραπεία του ενδοκρινολόγου, για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές (νέκρωση του δέρματος, φλεγμονή). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6973622915 ή 210 96 52 210.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.