Skip to main content

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Βλεφαροπλαστική
Καλημέρα σας Δρ. Καπετιάν. Η σύζυγός μου έχει βλεφαρόπτωση στο ένα μάτι (δυσκολεύεται να το ανοίξει και όταν το ανοίγει τρεμοπαίζει), η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά πριν από 3 μήνες περίπου και ανά κάποια διαστήματα (2 φορές έως τώρα). Παρουσιάζεται όταν έχει ψυχολογική ένταση λόγω άγχους και κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία μεταμορφώθηκε και σε οικογενειακή κρίση. Έκανε εξετάσεις οι οποίες ήταν πολύ καλές, δε βρέθηκε κάτι ανησυχητικό. Οι γιατροί μας είπαν ότι με τον καιρό θα επανέλθει. Προχθές μετά από μία έντονη συζήτηση που είχαμε ξαναπαρουσιάστηκε το πρόβλημα της πτώσης του βλεφάρου με αποτέλεσμα να έχουμε βρεθεί σε ένα αδιέξοδο, θεωρώντας με υπεύθυνο για το πρόβλημα αυτό. Σας παρακαλώ δώστε μου μερικές συμβουλές, λόγω της κρίσης είναι πολύ δύσκολο αυτή την περίοδο να επισκεφτούμε ιδιωτικό ιατρείο, θα σας ήμουν ευγνώμων. Με εκτίμηση, Γιάννης Π.

Γεια σας. Από την περιγραφή των συμπτωμάτων κατάλαβα ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η σύζυγος σας είναι σοβαρό. Ευχαρίστως θα σας έδινα λεπτομερειακές συμβουλές, όμως είναι απαραίτητο να δω την σύζυγο σας από κοντά.

Είστε νέα ακόμα αλλά αν υπάρχουν οι ενδείξεις για την βλεφαροπλαστική και την ανόρθωση φρυδιών, οι δυο επεμβάσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό ως αισθητικές ή επανορθωτικές. Πρέπει να σας δω από κοντά.

Η αφαίρεση μαύρων κύκλων γίνεται με βλεφαροπλαστικη η μεσοθεραπεια.
Όλες οι μέθοδοι ξεκαθαρίζονται μετά την ιατρική εξέταση.

Για μαύρους κύκλους κάτω από τα ματιά, το υαλυορονικο δεν είναι μοναδικός τρόπος θεραπείας. Υπάρχουν πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για το καλύτερο αποτέλεσμα. Στην δική σας περίπτωση θα ήθελα να σας δω από κοντά να το συζητήσουμε λεπτομερειακώς.

Θα χρειαστεί η εξέταση κατά την διάρκεια της επίσκεψης για να διαλεχτέι σωστή τακτική της επαναρθωτικής βλεφαροπλαστικής.

Το δικό σας πρόβλημα είναι ενδοκρινολογικό. Πρώτα χρειάζεται κατάλληλη θεραπεία. Το ένα μάτι φαίνεται μικρότερο από το άλλο λόγω της πτώσης του άνω βλεφάρου. Υπάρχει τεχνική που ανορθώνει το άνω βλέφαρο και το μάτι ανοίγει περισσότερα. Το πρόβλημα σας πρέπει να εξετάσει χειρουργός κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

Ναι, η εφαρμογή της εσωτερικής τεχνικής στην βλεφαροπλαστική γίνεται. Όμως ο ασθενής πρέπει να έχει ενδείξεις για αυτήν την τεχνική. Το αποτέλεσμα οποιασδήποτε πλαστικής χειρουργικής εξαρτάται από ηλικιακές αλλαγές δέρματος, μαλακών ιστών και οργανισμού γενικώς.

¨Ένας έμπειρος χειρουργός πραγματοποιεί την βλέφαροπλαστκη με τοπική αναισθησία μαζί με ενδοφλέβια αναισθησιολογική υποστήριξη. Κάποιοι χειρουργοί προτιμούν να πραγματοποιήσουν την βλεφαροπλαστική με την ολική νάρκωση. Το πόσο επικίνδυνη είναι η νάρκωση, εξαρτάται από την φυσική κατάσταση του ασθενή. Πρέπει να το συζητήσετε με τον χειρουργό σας.

Εάν η βλέφαροπλαστκη πραγματοποιείται από έναν χειρουργό χωρίς μεγάλη πείρα ή με λάθος τεχνική μπορεί να παρουσιάσει εντρόπιο, εκτρόπιο ή πιο σπάνια λογόφθαλμο. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να ενημερώσει τον ασθενή για όλες τις τυχόν επιπλοκές μιας χειρουργικής επέμβασης που θέλει να πραγματοποιηθεί.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί και στις τέσσερις εποχές του χρόνου. Όμως πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι αν πραγματοποιηθεί επέμβαση το καλοκαίρι πρέπει να αποφεύγετε τον ήλιο για 1 εβδομάδα περίπου, μέχρι να ξεπρηστούν τα μάτια.

Αν έχετε κάνει επέμβαση στο πρόσωπο, μπορείτε να πάτε στη θάλασσα μετά από 15 ημέρες, αλλά να προσέξετε να προστατεύσετε το δέρμα σας με αντηλιακό.

Ανόρθωση φρυδιών
Λίφτινγκ προσώπου (FaceLift)

Το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου πραγματοποιείται, όμως δεν γνωρίζω την ηλικία και το φύλο σας, επίσης κατάσταση ρυτίδων και δέρματος. Υπάρχει περίπτωση μετά την εξέταση οι ενδείξεις θα δείξουν ότι χρειάζεστε άλλη θεραπεία (π.χ. ενέσιμη). Η ιατρική εξέταση πριν την θεραπεία είναι απαραίτητη.

Έχετε δίκιο ότι το λιφτινγκ του προσώπου είναι μια πολύ δύσκολη επέμβαση.
Καθ 'όλη την καριέρα μου πάνω από 30 χρόνια στην πλαστική χειρουργική, έχω κάνει εκατοντάδες λιφτινγκ του προσώπου, και ευτυχώς δεν υπήρξε ούτε μία περίπτωση επιπλοκών. Όλα επειδή εργάστηκα για πολλά χρόνια στην πλαστική χειρουργική του προσώπου.

Υπάρχουν διαφορετικά είδη λίφτινγκ προσώπου, επίσης διαφορετικές ενδείξεις. Μεγάλο ρόλο παίζει όχι τόσο η ηλικία αλλά η γενική κατάσταση μαλακών ιστών του προσώπου. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου στο τμήμα «λίφτινγκ προσώπου» με φωτογραφίες μετά το λίφτινγκ προσώπου σε νεαρές κοπέλες ηλικίας 35 ετών και άνω.

Γενικώς ο διαβήτης είναι μία από τις κυριότερες αντενδείξεις για χειρουργείο, όμως μικρή χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο ή στο σώμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ακολουθούσα σταθερή θεραπεία του ενδοκρινολόγου, για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές (νέκρωση του δέρματος, φλεγμονή). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6973622915 ή 210 96 52 210.

Η παραμόρφωση μπορεί να διορθωθεί, μετά την απαραίτητη εξέταση του σημείου που υπάρχει η παραμόρφωση, εάν υπάρχει πάρεση σε πιο επίπεδο βρίσκεται, και να ξεκαθαριστεί η αιτία της. Μόνο μετά την διάγνωση διαλέγεται σωστή μέθοδος της χειρουργικής επέμβασης.

Ρινοπλαστική

Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα πέρασε μετά από τη ρινοπλαστική και τι χαρακτήρα έχει το πρήξιμο. Όμως δεν θα σας συμβούλευα τις ενέσεις στεροειδών μέχρι να σας δω από κοντά.

Γεια σας, έχω κάνει την 1η ρινοπλαστική το 2009, από άλλο γιατρό. Ο πλαστικός χειρουργός αφαίρεσε μέρος του ύβου και καφτηρίασε τα ρουθούνια αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Η μύτη παρέμενε γαμψή, μακριά και μυτερή, ιδιαίτερα όταν γελούσα. Το 2011 με 2η ρινοπλαστική, από άλλο γιατρό, θέλησα να διορθώσω το πρόβλημα ζητώντας να μικρύνω τα ρουθούνια, να κοντύνω την άκρη και να ισιώσω τον ύβο. Το αποτέλεσμα είναι να έχω μία μύτη στραβή με έντονα μεγάλα ρουθούνια πολύ χειρότερη από αυτή της πρώτης επέμβασης. Ο πλαστικός χειρουργός που έκανε την επέμβαση μου πρότεινε με τοπική αναισθησία να ξύση το κόκαλο με ράσπα και να καμουφλάρει τα ρουθούνια με ενέσεις υαλουρανικού οξέος. Μου έχει πει ότι η μύτη μου είναι ταλαιπωρημένη και δεν ΄΄σηκώνει΄΄ 3η επέμβαση. Δεν τον εμπιστεύομαι. Ποια είναι η γνώμη σας; τι πιθανότητες έχω; χωρίς να ρισκάρω για κάτι χειρότερο;

Γεια σας,
Έχω διαβάσει την ερώτησή σας. Έχετε μια δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να σας δω από κοντά γιατί σε περίπτωση σας πρέπει να εξεταστούν ιστοί σας και να γίνει σοβαρή συζήτηση μεταξύ του γιατρού και ασθενή. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

Πρέπει να σας δω από κοντά γιατί σε περίπτωση σας πρέπει να εξεταστούν ιστοί σας και να γίνει σοβαρή συζήτηση μεταξύ του γιατρού και ασθενή. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και σαββατοκύριακα.

Κατ`αρχήν πρέπει να ξέρω την ηλικία σας, σχήμα προσώπου, να εξετάσω την μύτη σας και να προτείνω την μέθοδο της ρινοπλαστικής η οποία θα πλησιάσει το σχήμα της μύτης, το οποίο επιθυμείτε. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Η διόρθωση ασυμμετρίας του ακρορινίου μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους. Περιέχει και στοιχεία της επανορθωτικής χειρουργικής. Γίνεται με ανοιχτό τρόπο με διόρθωση των χονδρών ακρορινίου ή με χρησιμοποίηση εμφυτευμάτων από σιλικόνη.

Τα συμπτώματα που μου περιγράφετε είναι φυσιολογικά. Αλλά εσείς δεν πρέπει να συγκρίνετε την δική σας περίπτωση με της φίλης σας. Κάθε οργανισμός επανέρχεται με το δικό του ρυθμό. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να εξηγήσει ο πλαστικός χειρουργός όλες τις λεπτομέρειες πριν την επέμβαση και να σας ενημερώσει για όλα τα στάδια ανάρρωσης. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να με καλέσετε να μιλήσουμε τηλεφωνικώς και να σας κατατοπίσω για όλα τα σχετικά της ρινοπλαστικής.

Γενειοπλαστική

Μπορεί να πραγματοποιηθεί η διόρθωση του πηγουνιού για τα καλύτερο σχήμα του προσώπου με διάφορους μεθόδους γενειοπλαστικης.

Για την ολοκληρωμένη ανόρθωση των δοντιών, ευθυγράμμιση και για τα άνω και κάτω χείλη σας, απαιτείται επανορθωτική πλαστική επέμβαση επίσης οστεοτομία των σαγονιών, οδοντολογική και στοματολογική θεραπεία και χειλοπλαστική. Το κόστος δεν ξεκαθαρίζεται άμεσα, διότι η θεραπεία είναι σταδιακή και διαρκεί 2-3 χρόνια. Το κάθε στάδιο έχει το κόστος του. Ξεκινάει από 4000 Ε και άνω.

Για την αλλαγή του προσώπου σας με ομοιόμορφο αποτέλεσμα πρέπει να γίνει πρώτα σωστή εξέταση, αναμέτρηση με ακτινογραφίες του προσώπου σας.

Το Καλύτερο μόνιμο, αισθητικό αποτέλεσμα της γενειοπλαστικής μπορεί να καταφέρει μέθοδος με χρησιμοποίηση των εμφυτευμάτων από συλικόνη. Το κόστος ξεκινάει από 2000 Ε.

Για πιο φυσικό αποτέλεσμα, πριν την γενειοπλαστική, πρέπει να γίνει εξέταση και μέτρηση του προσώπου σας για να διαλεχτεί σωστή τακτική.

Η κλασική γενειοπλαστική γίνεται με τομή στο βλεννογόνο του στόματος . Η τομή στο μπροστινό μέρος γίνεται σε περίπτωση τραυματισμού αυτού του σημείου. Την πιο κατάλληλη μέθοδο της χειρουργικής διαλέγει ο χειρουργός μετά την εξέταση.

Υπάρχουν μέθοδοι της διόρθωσης του οπισθογναθισμού. Γι να διαλεχτεί η πιο κατάλληλη μέθοδος χρειάζονται εξετάσεις με υπέρηχο και αναμετρήσεις των μαλακών ιστών και των ιστών του προσώπου σας. Η παθολογία θεραπεύεται με χειρουργικό και ορθοδοντικό τρόπους. Το περίγραμμα του πηγουνιού μπορεί να βελτιωθεί με την βοήθεια ενέσιμου υλικού. Αλλά το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο δίνει εμφύτευμα από σιλικόνη.

Υπάρχουν μέθοδοι της διόρθωσης του οπισθογναθισμού. Γι να διαλεχτεί η πιο κατάλληλη μέθοδος χρειάζονται εξετάσεις με υπέρηχο και αναμετρήσεις των μαλακών ιστών και των ιστών του προσώπου σας. Η παθολογία θεραπεύεται με χειρουργικό και ορθοδοντικό τρόπους. Το περίγραμμα του πηγουνιού μπορεί να βελτιωθεί με την βοήθεια ενέσιμου υλικού. Αλλά το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο δίνει εμφύτευμα από σιλικόνη.

Υπάρχουν και άλλες μέθοδοι όπως: η κυκλική πλαστική του κάτω μέρος προσώπου, με οστεοτομία της κάτω γνάθου, επίσης με εμφυτεύματα ή ενέσεις. Η κατάλληλη μέθοδος καθαρίζεται μετά την ιατρική επίσκεψη. Εαν πάσχετε από τον κροταφογναθικό σύνδρομο, το πρώτο στάδιο της χειρουργικής επέμβασης μπορεί να γίνει με οστεοτομία της κάτω γνάθου.

Η επέμβαση διορθώνει το σχήμα του σαγονιού. Σε περίπτωση κοντού προσώπου, η επέμβαση εκτελείται είτε με οστεοτομίες, είτε με αλλοπλαστικά υλικά από σιλικόνη. Σε περίπτωση μακρύ προσώπου, γίνεται η αφαίρεση στην κάτω γνάθο για την διόρθωση.

Για να ξεκαθαριστεί η κοστολόγηση είναι απαραίτητη ιατρική εξέταση και μελέτη των γραμμών του προσώπου. Η κοστολόγηση ξεκινάει από 1500 Ευρώ αναλόγως με την μέθοδο της επεμβάσεως. Το αποτέλεσμα έχει στόχο να είναι για όλη τη ζωή.

Ωτοπλαστική

Η ωτοπλαστική ως συνήθως εξοφλείται άμεσα, λόγω το ότι είστε φοιτητής μπορούμε να συζητήσουμε τον τρόπο εξόφλησης της ωτοπλαστικής σας. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο: 697 36 22 915.

Καλημέρα κ. Αρμένη! Σας απαντώ σχετικά με το γράμμα που έχετε στείλει στην ιστοσελίδα μου.
Η κατάλληλη μέθοδος της ωτοπλαστικής όπως και λεπτομέρειες της επεμβάσεως καθαρίζονται κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.
Η κοστολόγηση ξεκινάει από 2 000 ΕΥΡΩ. Πρέπει να γνωρίσετε ότι ο χρόνος της μετεγχειρητικής περιόδου είναι 5 - 6 ημέρες.
Επειδή δεν είστε κάτοικος Αθηνών, μπoρώ να δω το πρόβλημα σας μέσω του skype. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο τηλέφωνο 697 36 22 915 ή 210 96 52 210.

Χειλεοπλαστική

Γεια σας! Τα χείλη είναι εφικτό να γίνουν σαρκώδη. Λόγω της νεαρής σας ηλικίας πρέπει να επιλεχτεί σωστή και κατάλληλη μέθοδος για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Το κόστος ξεκαθαρίζεται μετά την ιατρική εξέταση για την κάθε μέθοδο ξεχωριστά.

Γεια σας! Σε περίπτωση που επιθυμείτε ένα μόνιμο αποτέλεσμα πρέπει να πραγματοποιηθεί η χειλοπλαστική. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες πρέπει να επισκεφθείτε χειρουργό για να σας διαλέξει η πιο κατάλληλη μέθοδος για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Η διόρθωση της εκ γενετής σχιστίας του χείλους είναι μια σοβαρή επέμβαση και πρέπει να γίνει από χειρουργό με μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Όσον αφορά την εμπειρία μου σε επανορθωτικές επεμβάσεις, από 1985 εκτέλεσα πάνω από 800 επεμβάσεις διόρθωσης σχιστίων. Η βάση του διδακτορικού μου ήταν η διόρθωση των σχιστίων του άνω χείλους.

Καλημέρα! Ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλες οι ενέσιμες μέθοδοι αυξητικής χειλιών δεν είναι μόνιμες, διαρκούν περίπου 5-7 μήνες. Όλες οι θεραπείες καλύτερα να πραγματοποιούνται από τον ίδιο πλαστικό χειρουργό από την αρχή μέχρι το τέλος. Διότι εκείνος γνωρίζει το υλικό που χρησιμοποιεί, την δοσολογία του και την μέθοδο. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρό σας ή να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν διαφορετικές χειρουργικές μέθοδοι χειλεοπλαστικής και το κόστος τους διαφέρει ανάλογα με την μέθοδο. Το κόστος και η μέθοδος ξεκαθαρίζονται προσωπικά κατά την διάρκεια ιατρικής εξέτασης του προσώπου και των χειλιών.

Βέβαια υπάρχουν μέθοδοι χειλεοπλαστικής που διορθώνουν πλατιά χείλη, για να ξεκαθαριστεί η κατάλληλη μέθοδος πρέπει να εξεταστούν τα χείλη της ενδιαφερόμενης, επίσης να πραγματοποιηθεί και λεπτομερειακή εξήγηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Η αυξητική χειλών με ενθέματα σιλικόνης δεν μπορεί να έχει μόνιμο αποτέλεσμα σε όλες περιπτώσεις. Διότι μέσα στα χείλη θα υπάρχει ξένο σώμα και πως θα αντιδρά ο οργανισμός σας, δεν θα σας πει με σιγουριά κανένας πλαστικός χειρουργός. Πιο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι η επεμβάσεις με την χρησιμοποίηση των μαλακών ιστών σας. Το κόστος ξεκινάει από 500€ έως 1200€.

Υπάρχει μέθοδος χειλεοπλαστικής άνω και κάτω χείλους με μόνιμο αποτέλεσμα. Το κόστος ξεκινάει από 500 Ε και άνω.

Για να εξαφανιστούν δυσμορφίες των χειλών καλύτερα να πραγματοποιηθεί η χειλεοπλαστική ή με την βοήθεια των εμφυτευμάτων. Για να γίνουν τα χείλη ομοιόμορφα και συμμετρικά. Το κόστος ξεκινάει από 500 ΕΥΡΩ και εξαρτάται από βαθμό δυσμορφίας.

Για να καθορίσουμε τη σωστή μέθοδος της επέμβασης για την περίπτωσή σας -που μπορεί να είναι χειρουργική ή μη, χρησιμοποιώντας κάποιο εμφύτευμα- είναι απαραίτητη η εξέταση του βλεννογόνου, του δέρματος σας, και της μιμικής των χειλιών. Μετά μπορώ να σας συστήσω την πιο κατάλληλη μέθοδος επέμβασης για να πετύχουμε το καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα. Να υπολογίσετε ότι μία τέτοια επέμβαση-αποκατάσταση κυμαίνεται από 300 έως 1000 ΕΥΡΩ, ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Το κόστος της χειλεοπλαστικής εξαρτάται από την κατάσταση του βλεννογόνου, του δέρματος και του μυ του στόματος. Ενέσιμες θεραπείες για σχηματοποίηση των χειλιών πραγματοποιούνται. Το κόστος ξεκινάει από 300-500 ΕΥΡΩ ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Αυξητική στήθους

Μπορείτε να ταξιδέψετε με αεροπλάνο 2 μήνες μετά την επέμβαση αυξητικής μαστών. Σε περίπτωση που τα εμφυτεύματα από συλικόνη είναι καλής ποιότητας.

Μπορείτε εύκολα να πάτε στο γυμναστήριο και να κάνετε ασκήσεις 2 μήνες μετά την αύξηση στήθους. Ωστόσο, δεν ξέρω σχετικά με τα κριτήρια και τους περιορισμούς που αστυνομική ή στρατιωτική ακαδημία θα μπορούσε να έχει. Θα πρέπει να ρωτήσετε τους επίσης.

Καλύτερα να περιμένετε 1-2 χρόνια για να ολοκληρωθεί διαμόρφωση του σώματος κι οργανισμού. Αυτή είναι η απαραίτητη ένδειξη για αυξητική μαστών επίσης και για το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Επειδή δεν θέλετε να έχετε εμφυτεύματα αλλά να διορθώσετε το στήθος σας και λόγω της ηλικίας σας, πρέπει να γίνει λεπτομερειακή εξέταση του σώματος σας, για επιλογή της καλύτερης μεθόδου αυξητικής μαστών. Όσον αφορά την διόρθωση θηλών, μπορεί να γίνε ξεχωριστή επέμβαση διόρθωσης ή ταυτόχρονη με την αυξητική μαστών.

Στην πλαστική χειρουργική χρησιμοποιούν πολλά είδη σιλικόνη. Για το καλύτερο και πιο ασφαλισμένο αποτέλεσμα, καλύτερα να τοποθετήσετε σιλικόνη η οποία είχε παρακολούθηση πάνω από 10 χρόνια. Εγώ προσωπικά προτείνω σιλικόνη μάρκας MENTOR, διότι επί 20 χρόνια χρησιμοποιώ αυτό το είδος σιλικόνης χωρίς να αντιμετωπίσω καμία επιπλοκή.

Σε περίπτωση της ανισομαστίιας σας για να γίνει αυξητική μαστών, πρέπει να πραγματοποιηθεί σωστή εξέταση από πλαστικό με υπολογισμό του μεγέθους σιλικόνης και του σώματος σας, και να επιλεχθεί η καλύτερη μέθοδος της πλαστικής.

Όσον αφορά το κόστος της επέμβασης μπορώ να σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα μετά την αναμέτρηση του σώματος σας και την απόφαση του μεγέθους. Κάνω αυξητική στήθους μόνο με εγγυημένο ακριβό σιλικόνη. Το κόστος κυμαίνεται από 4500 Ε και συμπεριλαμβάνει αναισθησία, διαμονή στο νοσοκομείο, ενθέματα.

Μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να εξετάσω το μέγεθος του μαστού, την πτώση του και την κατάσταση των αδένων του μαστού.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να μάθετε εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν 2 ταυτόχρονες επεμβάσεις στην περίπτωση σας. Δεύτερων, πρέπει να γνωρίσετε το μέγεθος την λιποαναρρόφησης και τρίτων, μέγεθος και κόστος της σιλικόνης για ενθέματα. Το κόστος ξεκινάει από 4500 ΕΥΡΩ και άνω. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου δέχομαι όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν. Με την χαρά θα σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Μπορούν να πραγματοποιηθούν δυο επεμβάσεις κοιλιοπλαστική και αυξητική στήθους ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν πολλές ώρες (5-6 ώρες) υπό ολικής νάρκωσης που δεν είναι πάντα καλό για τον οργανισμό του ασθενή.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να εξετάσω το βαθούλωμα, (μήκος, μέγεθος, και ιστοί γύρω του). Για να διαλεχτεί η πιο κατάλληλη μέθοδος χειρουργικής επέμβασης. Η τιμή εξαρτάται από μέγεθος της επέμβασης και ξεκαθαρίζεται κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Για να μπορέσετε να πάτε στη θάλασσα είναι καλύτερο να έχει περάσει 1,5 μήνας μετά την επέμβαση της αυξητικής στήθους, για να έχει βελτιωθεί η κατάστασή σας και για να έχει απομακρυνθεί η πιθανότητα μόλυνση. Πρέπει σίγουρα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας 20 μέρες μετά την επέμβαση για να σας καθοδηγήσει, αφού ελέγξει την πρόοδό σας.

Πρέπει να αποφασίσετε για το δεύτερο παιδάκι πρώτα. Είναι καλύτερο να κάνετε μετά την αυξητική επέμβαση για να έχετε ένα όμορφο και μακράς διαρκείας αποτέλεσμα.

Να υπολογίζετε 1,5 με 2 μήνες, μετά την επέμβαση. Η κολύμβηση είναι η καλύτερη σύσταση για να ολοκληρωθεί το όμορφο σχήμα του στήθους.

Η αυξητική στήθους δεν εμποδίζει στο θηλασμό σε περίπτωση που η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων γίνεται κάτω από τo μυ των μαστών. Είναι πολύ σημαντικό να γίνει σωστή τοποθέτηση του εμφυτεύματος από έναν έμπειρο χειρουργό για να μην τραυματιστεί ο μαστικόs αδέναs.

Μπορείτε να πληρώσετε με δόσεις στο νοσοκομείο Μετροπόλιταν, χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα. Το κόστος της επέμβασης μπορούμε να το συζητήσουμε κατά την ιατρική επίσκεψη και εξέταση. Η αυξητική στήθους κοστίζει από 4500 Ευρω, διότι εξαρτάται από το κόστος και τον τύπο των σιλικονούχων εμφυτευμάτων.

Ανόρθωση Μαστών

Δεν ξέρω την ηλικία σας, το μέγεθος και την κατάσταση του στήθους σας. Πρέπει να σας δω από κοντά πριν απαντήσω για το κόστος της κατάλληλης επεμβάσεως.

Υπάρχουν διαφορετικές μέθοδοι ανόρθωσης στήθους από τις οποίες πρέπει να διαλέξετε την πιο κατάλληλη για να μην δημιουργηθεί μελλοντικό πρόβλημα με θηλασμό.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε ηλικία πάνω από 16 χρονών για λόγους υγείας και καλύτερο αποτέλεσμα διότι πρέπει να ολοκληρωθεί ανάπτυξη του οργανισμού και μεταβολισμού σας. Το κόστος καθαρίζεται κατά την διάρκεια επίσκεψης.

Βεβαίως υπάρχουν μέθοδοι για μείωση θηλών στήθους οι οποίοες πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία. Το κόστος εξαρτάται από κλινική εικόνα και μέθοδο και ξεκινάει από 500 Ε.

Ναι βέβαια υπάρχει λύση για την δίορθωση δικής σας δυσμορφίας. Καλύτερα να σας δω από κοντά.

Μπορεί να γίνει αλλά πρέπει να εξετάσω το μέγεθος του μαστού, την πτώση του και την κατάσταση των αδένων του μαστού.

Να υπολογίζετε 1,5 με 2 μήνες, μετά την επέμβαση. Η κολύμβηση είναι η καλύτερη σύσταση για να ολοκληρωθεί το όμορφο σχήμα του στήθους.

Γυναικομαστία

Η γυναικομαστία και μείωση θηλών μπορούν να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα. Το κόστος ξεκαθαρίζεται μετά την ιατρική επίσκεψη.

Η μείωση των θηλών στους άνδρες γίνεται με χειρουργικό τρόπο και το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου και να δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την χειρουργική πλαστική της γυναικομαστίας.

Το κόστος αφαίρεσης ραγάδων ξεκινάει από 300-500 Ε.

Βεβαίως υπάρχουν μέθοδοι για μείωση θηλών στήθους οι οποίοες πραγματοποιούνται με τοπική αναισθησία. Το κόστος εξαρτάται από κλινική εικόνα και μέθοδο και ξεκινάει από 500 Ε.

Λιποαναρρόφηση

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από διάρκεια της θεραπείας, διαμονή στο νοσοκομείο και από μέγεθος του προβλήματος (από 1500E).

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις που έχουν στόχο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης δεν είναι απαραίτητες. Πραγματοποιούνται με την θέληση του ασθενή και με την οικονομική του άνεση. Στην δική σας περίπτωση δεν υπάρχει κάποια σωματική δυσλειτουργία. Περιμένετε μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση. Μπορώ να σας προτείνω τις ειδικές προσφορές για όλες τις υπηρεσίες μου από 20 έως 30%.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να μάθετε εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν 2 ταυτόχρονες επεμβάσεις στην περίπτωση σας. Δεύτερων, πρέπει να γνωρίσετε το μέγεθος την λιποαναρρόφησης και τρίτων, μέγεθος και κόστος της σιλικόνης για ενθέματα. Το κόστος ξεκινάει από 4500 ΕΥΡΩ και άνω. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου δέχομαι όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν. Με την χαρά θα σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστική 1,5 με 2 μήνες μετά την λιπαναρρόφηση, αφού βγάλετε τον ειδικό επίδεσμο από το σώμα σας.

Κοιλιοπλαστική

Καλημέρα! Είστε νέα κοπέλα και θα ήθελα να σας βοηθήσω πολύ. Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και το βάρος σας μπορεί να πραγματοποιηθεί η κοιλιοπλαστική. Όμως είναι απαραίτητο να σας εξετάσω για να επιλέξω σωστή και κατάλληλη μέθοδο για να έχετε ωραίο αποτέλεσμα και να νιώθετε ευτυχισμένη.

Σε ηλικία 20-25 ετών πρέπει να υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για την επέμβαση και να γίνει ιατρική εξέταση, και μόνο μετά την απόφαση του ιατρού να πραγματοποιηθεί η επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

H κοιλιοπλατική είναι πολύ σοβαρή επέμβαση και το πρώτο που ζητάνε οι χειρουργοί είναι η διακοπή του καπνίσματος πριν την επέμβαση. Επιπλοκές που μπορούν να παρουσιαστούν είναι αργή επούλωση ή τοπική ή ολική νέκρωση των ιστών.

Το κόστος ξεκαθαρίζεται προσωπικός μόνο μετά την ιατρική εξέταση.

Μπορεί να γίνει η αφαίρεση της κάθετης ουλής σας με αρκετά καλό αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με κοιλιοπλαστική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες με αποτελέσματα στην ιστοσελίδα μου στο τμήμα «αφαίρεση ουλών».

Μπορούν να πραγματοποιηθούν δυο επεμβάσεις κοιλιοπλαστική και αυξητική στήθους ταυτόχρονα όμως πρέπει να γνωρίζετε ότι οι επεμβάσεις αυτές απαιτούν πολλές ώρες (5-6 ώρες) υπό ολικής νάρκωσης που δεν είναι πάντα καλό για τον οργανισμό του ασθενή.

Γενικώς ο διαβήτης είναι μία από τις κυριότερες αντενδείξεις για χειρουργείο, όμως μικρή χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο ή στο σώμα μπορεί να πραγματοποιηθεί με την ακολουθούσα σταθερή θεραπεία του ενδοκρινολόγου, για να αποφύγετε τυχόν επιπλοκές (νέκρωση του δέρματος, φλεγμονή). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6973622915 ή 210 96 52 210.

Ανόρθωση Μηρών, Γλουτών

Στην δική σας περίπτωση πρέπει να επικοινωνήσετε με τον χειρουργό να δείξετε όλες τις ιατρικές εξετάσεις του προβλήματος που αντιμετωπίζετε επίσης γνωμάτευση για το δικό σας μυοπαθητικο σύνδρομο. Μόνο μετά θα γίνει η απόφαση εάν μπορείτε να υποβληθείτε στην επέμβαση η όχι.

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις που έχουν στόχο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης δεν είναι απαραίτητες. Πραγματοποιούνται με την θέληση του ασθενή και με την οικονομική του άνεση. Στην δική σας περίπτωση δεν υπάρχει κάποια σωματική δυσλειτουργία. Περιμένετε μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση. Μπορώ να σας προτείνω τις ειδικές προσφορές για όλες τις υπηρεσίες μου από 20 έως 30%.

Βραχιονοπλαστική

Στην ηλικία σας μπορεί να πραγματοποιηθεί βραχιοπλαστική αλλά πρέπει να γίνει γενική εξέταση σώματος, μυών και δέρματος. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου στο τηλέφωνο.

Η βραχιονοπλαστικη μπορεί να πραγματοποιηθεί τι καλοκαίρι όμως πρέπει να αποφεύγετε όλο το καλοκαίρι την ηλιοθεραπεία και ν χρησιμοποιείτε αντηλιακές κρέμες.

Αφαίρεση ουλών

Όλα τα σημάδια εκ γενετής ποτέ δεν θεραπεύονται με λέιζερ, πρέπει να γίνει ιατρική εξέταση και αφαίρεση τους με ιστολογική εξέταση.

Η πρώτη επίσκεψη που πρέπει να κάνετε για την αφαίρεση των σημαδιών που έχετε είναι με έναν δερματολόγο, και σε συνέχει με έναν πλαστικό χειρουργό.

Οι ουλές του προσώπου μπορούν να διορθωθούν ή χειρουργικά ή με βοήθεια του λέιζερ. Όμως είναι απαραίτητη ιατρική εξέταση πριν οποιαδήποτε θεραπεία.

Καλημέρα! Η ιατρική εξέταση πριν την θεραπεία είναι απαραίτητη. Το κόστος της θεραπείας ξεκινάει από 300 Ε.

Μπορεί να γίνει η αφαίρεση της κάθετης ουλής σας με αρκετά καλό αποτέλεσμα. Επίσης μπορεί να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα με κοιλιοπλαστική. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες με αποτελέσματα στην ιστοσελίδα μου στο τμήμα «αφαίρεση ουλών».

Αγαπητέ Τίμο, βέβαια υπάρχει συντηριτική θεραπεία η οποία συμπεριλαμβάνει
φύλλα σιλικόνης, μασάζ με ειδικές κρέμες, θεραπεία με λάιζερ, ή χειρουργική
επέμβαση για την πιο ολόκληρη αφαίρεση της ουλής έαν δεν είναι πολύ μεγάλου
μέγεθους. Για πιο λεπτομεριακή απάντηση είναι καλύτερα να Σας εξετάσω.

Το στέρνο είναι το μέρος του σώματος στο οποίο πιο συχνά παρουσιάζονται χηλοειδές ουλές. Για την θεραπεία χρείαζονται ενέσεις με κορτιζόνη (σταδιακά), ειδικές κρέμες με μασάζ και φύλλα από συλικόνη. Το πιο σημαντικό είναι η μακρόχρονη παρακολούθηση από τον ίδιο χειρουργό.

Αυτό εξαρτάται από μέγεθος και τύπο των χειλοειδών. Θα σας πρότεινα την συντηριτική θεραπεία από αρχή. Κια στην πορεία θα ξεκαθαριστεί η σωστή απαντησή για την χρησιμοποίηση του τατουάζ.

Πρώτον, για να πραγματοποιήσει ο ασθενής μία πλαστική επέμβαση πρέπει να κλείσει 18 χρονών. Δεύτερον, πρέπει να ολοκληρώσει την θεραπεία με αστεροειδείς κορτιζόνης. Μετά την ακόλουθη ιατρική επίσκεψη θα ξεκαθαριστεί η πιο κατάλληλη μέθοδός (χειρουργική ή λέιζερ) θεραπείας.

Μια μικρή ουλή μπορεί να εξαφανιστεί με το λέιζερ. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο μετά την ιατρική συμβουλή για την αφαίρεση ουλής με βοήθεια του λέιζερ.

Μια μικρή ουλή μπορεί να εξαφανιστεί με την βοήθεια του λέιζερ, σε περίπτωση που βάθος και σκληρότητα της ουλής επιτρέπουν να γίνει θεραπεία με λέιζερ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει θεραπεία με λέιζερ, είναι απαραίτητη η χειρουργική αφαίρεση. ΤΟ κόστος ξεκινάει από 200 έως 500 Ε.

Εάν οι ουλές είναι υπερτροφικές και όχι χηλοειδές υπάρχουν κατάλληλες θεραπείες, όπως συντηρητική ( ενέσεις με κορτιζόνη ή ειδικά πλακάκια από σιλικόνη πάνω στις ουλές) ή χειρουργική μέθοδος (αφαίρεση των υπερτροφικών ουλών). Σε περίπτωση των χηλοειδών ουλών μετά την ιατρική εξέταση, χρειάζεται πιο σοβαρή θεραπεία. Καλύτερα να μιλήσετε με τον ιατρό σας από κοντά.

Το στέρνο είναι το μέρος του σώματος που πιο συχνά παρουσιάζονται χηλοειδές ουλές. Για την θεραπεία χρειάζονται ενέσεις με κορτιζόνη (σταδιακά), ειδικές κρέμες με μασάζ και φύλλα από συλικόνη. Το πιο συμαντικό είναι η μακρόχρονη παρακολούθηση από τον ίδιο χειρουργό.

Οι υπερτροφικές ούλες είναι σοβαρό πρόβλημα Πριν προχωρήσετε στην τεχνική subcision για την θεραπεία ουλών, πρέπει να συμβουλευτείτε με τον χειρουργό από κοντά, για να γίνει σωστή εξέταση των ουλών (μήκος, βάθος, μέγεθος κλπ.). Η αρχική κατάλληλη μέθοδος είναι ενέσεις με ορμόνες, με την τοποθέτηση ειδικών πλακών από σιλικόνη στις ουλές επίσης μασάς με ειδικές κρέμες. Με την ακόλουθη εξάμηνη παρακολούθηση από έναν γιατρό για την σωστή απόφαση της μελλοντικής θεραπείας. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου δέχομαι όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν. Με την χαρά θα σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Στην δική σας περίπτωση ατροφικές ούλες στο πρόσωπο σας, μπορούν να θεραπευτούν με διάφορες μεθόδους. Όχι μόνο με δερμοαπόξεση αλλά και με βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών του laser.
Πιο ξεκάθαρη απάντηση με λεπτομερές εξηγήσεις μπορώ να σας δώσω μετά την ιατρική επίσκεψη.

Ναι, υπάρχουν μέθοδοι για την διόρθωση της μικρής δυσμορφίας μετά το piercing στα χείλη και μάγουλα. Η επανόρθωση γίνεται με τοπική αναισθησία και διαρκεί από 10 έως 30 λεπτά.

Για να σας συμβουλέψω με ακρίβεια, είναι σημαντικό να ψηλαφίσω την ουλή, το βάθος και την υφή της (αν είναι σκληρή ή όχι). Η αφαίρεση κυμαίνεται ανάλογα με τον χαρακτήρα της ουλής από 500-1500 Ευρώ.

Εξαρτάται από τη δυσμορφία της ουλής, δηλαδή το μήκος, το βάθος, τη υφή. Η διόρθωση μικρής ουλής ξεκινά από 380 ευρώ.

Αφαίρεση Τατουάζ

Για την επιλογή κατάλληλης μεθόδου (χειρουργικά ή με λέιζερ) της αφαίρεσης τατουάζ οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ιατρική εξέταση. Για να ξέρομε τον τύπο των χρωμάτων πόσο βάθια είναι και σε τι κατάσταση είναι το δέρμα γύρω από το τατουάζ.

Η αφαίρεση του τατουάζ στο λαιμό δεν είναι επικίνδυνη επειδή γίνεται στο επίπεδο δέρματος και υποχονδρίου.

Μπορεί να γίνει η αφαίρεση με χειρουργικό τρόπο ή με λέιζερ. Καλύτερα να κλείσετε ραντεβού για να μιλήσουμε από κοντά. Για αυτούς που μένουν εκτός Αθηνών η επίσκεψη μπορεί να γίνει σαββατοκύριακα αλλά πρέπει να κλείσετε ραντεβού από πριν.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα συνιστάται άμεση αφαίρεση με λέιζερ. Όμως, την πιο κατάλληλη μέθοδο αφαίρεσης η οποία εξαρτάται από επεμβατικό χαρακτήρα και βάθος του τατουάζ, θα διαλέξει ο γιατρός σας μετά την επίσκεψη.

Χειρουργική αφαίρεση του τατουάζ σε σημεία που δεν υπάρχει αρκετό δέρμα γίνεται με την κάλυψη ελλειμμάτων με δερματικά αυτομοσχεύματα ή με διατατήρες ιστών (expander) από σιλικόνη το οποίο μακραίνει το δέρμα για την μελλοντική κάλυψη ελλειμμάτων.

Εάν μετά από 2 συνεδρίες laser δεν έχετε επιθυμητό αποτέλεσμα, σημαίνει ότι το τατουάζ σας είναι βαθύ. Συνιστάται χειρουργική αφαίρεση του δικού σας τατουάζ. Το κόστος της διαδικασίας ξεκινάει από 300 ΕΥΡΩ.

Στο τατουάζ σας μπορεί να γίνει είτε αφαίρεση είτε λέιζερ. Αυό εξαρτάται από το είδος του τατουάζ. Με την αφαίρεση έχετε άμεσο αποτέλεσμα και αρκεί μόνο μία συνεδρία. Το κόστος είναι από Ευρώ 380-500. Σε περίπτωση λέιζερ το τατουάζ εξαφανίζεται μετά απο 2-4 συνεδρίες. Το κόστος ξεκινά από Ευρώ 380-980.

Αφαίρεση των όγκων

Οποιοδήποτε συγγενές σημάδι στο πρόσωπο ή στο σώμα, πρώτα από όλα πρέπει να εξεταστεί από πλαστικό χειρουργό για να δοθεί η διάγνωση και ξεκαθαριστεί ο τρόπος αφαίρεσης. Πάντα όλες οι αφαιρέσεις των συγγενών βλαβών πρέπει να σταλθούν για κυτταρολογική εξέταση.

Στην περίπτωση σας (σημάδια γέννησης (cafe au lait spots)) πρέπει να σας εξετάσει πλαστικός χειρουργός για καθαρισμό της κατάλληλης μεθόδου θεραπείας. Συνήθως γίνεται αφαίρεση βλάβης με ιστολογική εξέταση, η θεραπεία με λέιζερ δεν είναι πάντα κατάλληλη.

Επανορθωτικές επεμβάσεις

Η διόρθωση της εκ γενετής σχιστίας του χείλους είναι μια σοβαρή επέμβαση και πρέπει να γίνει από χειρουργό με μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Όσον αφορά την εμπειρία μου σε επανορθωτικές επεμβάσεις, από 1985 εκτέλεσα πάνω από 800 επεμβάσεις διόρθωσης σχιστίων. Η βάση του διδακτορικού μου ήταν η διόρθωση των σχιστίων του άνω χείλους.

Τα αυτομοσχεύματα βλεννογόνου είναι κομμάτι από το στόμα, ρινική κοιλότητα ή γεννητικά όργανα (κόλπος) το οποίο χρησιμοποιούν στην χειρουργική για την κάλυψη ελλειμμάτων στο στόμα ή γεννητικά όργανα.

Διόρθωση των Επιπλοκών

Γεια σας. Βεβαίως πρέπει να γίνει ιατρική επίσκεψη για να συμβουλευτείτε με έναν γιατρό ή να τηλεφωνήσετε για να μάθετε λεπτομέρειες για μελλοντική θεραπεία.

Μπορεί να πραγματοποιηθεί η διόρθωση ουλών. Το σημάδι που θα μείνει μετά την θεραπεία εξαρτάται από το μήκος και το μέγεθος της ουλής που έχετε.

Γεια σας, έχω κάνει την 1η ρινοπλαστική το 2009, από άλλο γιατρό. Ο πλαστικός χειρουργός αφαίρεσε μέρος του ύβου και καφτηρίασε τα ρουθούνια αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Η μύτη παρέμενε γαμψή, μακριά και μυτερή, ιδιαίτερα όταν γελούσα. Το 2011 με 2η ρινοπλαστική, από άλλο γιατρό, θέλησα να διορθώσω το πρόβλημα ζητώντας να μικρύνω τα ρουθούνια, να κοντύνω την άκρη και να ισιώσω τον ύβο. Το αποτέλεσμα είναι να έχω μία μύτη στραβή με έντονα μεγάλα ρουθούνια πολύ χειρότερη από αυτή της πρώτης επέμβασης. Ο πλαστικός χειρουργός που έκανε την επέμβαση μου πρότεινε με τοπική αναισθησία να ξύση το κόκαλο με ράσπα και να καμουφλάρει τα ρουθούνια με ενέσεις υαλουρανικού οξέος. Μου έχει πει ότι η μύτη μου είναι ταλαιπωρημένη και δεν ΄΄σηκώνει΄΄ 3η επέμβαση. Δεν τον εμπιστεύομαι. Ποια είναι η γνώμη σας; τι πιθανότητες έχω; χωρίς να ρισκάρω για κάτι χειρότερο;

Γεια σας,
Έχω διαβάσει την ερώτησή σας. Έχετε μια δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να σας δω από κοντά γιατί σε περίπτωση σας πρέπει να εξεταστούν ιστοί σας και να γίνει σοβαρή συζήτηση μεταξύ του γιατρού και ασθενή. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

Σας παρακαλώ, μην πανικοβληθείτε. Στην περίπτωσή σας μετά από χειρουργική επέμβαση σας 6-8 μήνες πρέπει να περάσει έτσι ότι οι ιστοί σας υιοθετήσουν προβλεπόμενη μορφή τους. Μόνο τότε θα πρέπει να πάτε σε ένα πλαστικό χειρουργό για να δείτε τι μπορεί να γίνει. Αυτό που, επειδή δεν σας έχω εξετάσει, μπορώ να μιλήσω μόνο θεωρητικά και δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω μια επιπλοκή από άλλο πλαστικό χειρουργό. Αν θέλετε τη γνώμη μου, με περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου.

Όλες τις απορίες μπορείτε να λύσετε με τον πλαστικό χειρουργό που έκανε πλαστική επέμβαση και γνωρίζει όλες τις λεπτομερείς της μεθόδου. Μπορώ να σας βοηθήσω κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Η διόρθωση ασυμμετρίας του ακρορινίου μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους. Περιέχει και στοιχεία της επανορθωτικής χειρουργικής. Γίνεται με ανοιχτό τρόπο με διόρθωση των χονδρών ακρορινίου ή με χρησιμοποίηση εμφυτευμάτων από σιλικόνη.

Από το γράμμα σας έχω καταλάβει ότι έχετε σοβαρές επιπλοκές μετά από 2 χειρουργικές ρινοπλαστικές που έχετε κάνει στο παρελθόν. Εάν θέλετε να πραγματοποιηθεί η τρίτη επέμβαση, πρέπει να είναι επανορθωτική. Για να διορθώσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Πρέπει να επικοινωνήσετε με πλαστικό χειρουργό για τις εξετάσεις και λεπτομερείς της κατάλληλης ρινοπλαστικής.

Καταλαβαίνω απόλυτα τις ανησυχίες σας, διότι όντως πέρασε αρκετός χρόνος μετά την χειρουργική επέμβαση. Κανονικά έπρεπε να επικοινωνήσετε με τον πλαστικό χειρουργό σας, ο οποίος έπρεπε να σας εξηγήσει με λεπτομέρειες για το αποτέλεσμα με το οποίο δεν είστε ευχαριστημένη. Πρέπει να επισκεφθείτε τον ειδικό χειρουργό μέσα στις επόμενες 1-2 εβδομάδες. Ευχαρίστως μπορώ να σας εξετάσω και να λύσω κάθε απορία σας.

Θα σας συνιστούσα να επικοινωνήσουμε πρώτα τηλεφωνικώς, να μου πείτε την εμπειρία σας και το ιστορικό της επέμβασης σας. Κατόπιν μπορείτε να μου στείλετε τις φωτογραφίες σας ή να σας δω μέσω Skype.

Μετά την κοιλιοπλαστική θα πρέπει να φοράτε ελαστικό επίδεσμο για δύο μήνες. Μετά από 15 ημέρες η κατάστασή σας θα πρέπει να έχει επανέλθει σε φυσιολογικό επίπεδο. Σας συμβουλεύω να επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό που σας έκανε την επέμβαση. Σε άλλη περίπτωση, μπορείτε ελεύθερα να με επισκεφθείτε.

Laser

Για την επιλογή κατάλληλης μεθόδου (χειρουργικά ή με λέιζερ) της αφαίρεσης τατουάζ οπωσδήποτε πρέπει να γίνει ιατρική εξέταση. Για να ξέρομε τον τύπο των χρωμάτων πόσο βάθια είναι και σε τι κατάσταση είναι το δέρμα γύρω από το τατουάζ.

Ναι. Η εφαρμογή με λέιζερ μπορεί να γίνει, όμως μόνο μετά την εξέταση και ιατρική απόφαση.

Για να λύσετε τις απορίες σας, σας συμβουλεύω να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας με τον οποίο ξεκινήσατε τις θεραπείες με λέιζερ. Διότι γνωρίζει το χαρακτήρα του δέρματος και του λίπους σας επίσης το αποτέλεσμα που αποκτήσατε μετά τις θεραπείες.

Στην περίπτωση σας (σημάδια γέννησης (cafe au lait spots)) πρέπει να σας εξετάσει πλαστικός χειρουργός για καθαρισμό της κατάλληλης μεθόδου θεραπείας. Συνήθως γίνεται αφαίρεση βλάβης με ιστολογική εξέταση, η θεραπεία με λέιζερ δεν είναι πάντα κατάλληλη.

Μια μικρή ουλή μπορεί να εξαφανιστεί με το λέιζερ. Η θεραπεία μπορεί να γίνει μόνο μετά την ιατρική συμβουλή για την αφαίρεση ουλής με βοήθεια του λέιζερ.

Μια μικρή ουλή μπορεί να εξαφανιστεί με την βοήθεια του λέιζερ, σε περίπτωση που βάθος και σκληρότητα της ουλής επιτρέπουν να γίνει θεραπεία με λέιζερ. Σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει θεραπεία με λέιζερ, είναι απαραίτητη η χειρουργική αφαίρεση. ΤΟ κόστος ξεκινάει από 200 έως 500 Ε.

Στην δική σας περίπτωση ατροφικές ούλες στο πρόσωπο σας, μπορούν να θεραπευτούν με διάφορες μεθόδους. Όχι μόνο με δερμοαπόξεση αλλά και με βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών του laser.
Πιο ξεκάθαρη απάντηση με λεπτομερές εξηγήσεις μπορώ να σας δώσω μετά την ιατρική επίσκεψη.

Καλημέρα! Βεβαίως μπορώ να αναλάβω την αφαίρεση των ραμμάτων μετά την μεταμόσχευση μαλλιών την οποία θέλετε να κάνετε στο μέλλον. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο 6973622915 ή 210 96 52 210 για να κλείσετε ραντεβού.

Botox

Για να γίνει σωστή διαδικασία εμφύτευσης του γιαλουρονικού στα μαγούλα σας είναι σημαντική η σωστή εξέταση του πρόσωπου σας, διάλεγμα του τύπου του γιαλουρονικού. Το σημαντικότερο είναι η σωστή εφαρμογή του υλικού για να μην παραμορφωθούν τα μάγουλα και να μην γίνει δυσμορφία στο πρόσωπο.

Στην δική σας περίπτωση ατροφικές ούλες στο πρόσωπο σας, μπορούν να θεραπευτούν με διάφορες μεθόδους. Όχι μόνο με δερμοαπόξεση αλλά και με βοήθεια των σύγχρονων τεχνικών του laser.
Πιο ξεκάθαρη απάντηση με λεπτομερές εξηγήσεις μπορώ να σας δώσω μετά την ιατρική επίσκεψη.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.