Skip to main content

Πώς να επιλέξετε τον πλαστικό χειρούργο σας;

Αυτό το ερώτημα είναι κρίσιμο για τον καθένα από εμάς που θέλει να κάνει μια πλαστική επέμβαση.

Η ευρύτατη ανάπτυξη της πλαστικής χειρουργικής ξεκίνησε σε όλο τον κόσμο τον 20ο αιώνα και συνεχίζει να εξελίσσεται θεαματικά με την καταλυτική συνδρομή της τεχνολογίας. Σήμερα είναι μία από τις πιο περιζήτητες και "λαμπερές" ειδικότητες της ιατρική και, ως αποτέλεσμα, πολλοί χειρούργοι επιλέγουν την πλαστική χειρουργική ως επάγγελμα.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτή η ειδικότητα είναι από τις πιο δύσκολες και απαιτεί πολυετή εκπαίδευση, μεγάλο ταλέντο, αυταπάρνηση, ευθύνη και ανθρωπιά. Ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να βλέπει τους ασθενείς τους, ως δημιουργήματα που αντιπροσωπεύουν την προσωπικότητα, την πνευματικότητα και τον επαγγελματισμό του.

Η Δρ. Καραπετιάν, έχοντας γνώση του κύκλου των πλαστικών χειρουργών διεθνώς, σας δίνει πρακτικές συμβουλές ώστε να μάθετε, να κρίνετε και να αποφασίσετε:

 • Πως να βρείτε τον πλαστικό χειρουργό σας;
 • Με τι κριτήρια να τον αξιολογήσετε;
 • Πώς να τον εμπιστευτείτε και να τον επιλέξετε;

Στις ημέρες μας το διαδίκτυο μας δίνει πληθώρα πληροφοριών και μπορεί να μας λύσει κάθε απορία, με την βοήθεια χώρων κοινωνικής δικτύωσης (social networks). Έτσι, μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για πολλούς χειρουργούς, την δραστηριότητα τους, την εμπειρία και τα αποτελέσματα των επεμβάσεων τους.

Διαβάζοντας τις ιστοσελίδες των χειρουργών προσέξτε τα εξής:

 • που είχε αποκτήσει την ειδικότητα, ποιοι ήταν οι καθηγητές του,
 • επαγγελματική προϋπηρεσία τουλάχιστον από 15 έως 20 χρόνια,
 • προϋπηρεσία σε διαφορετικούς τομείς της χειρουργικής,
 • επαγγελματική δραστηριότητα σε διάφορες χώρες,
 • επιστημονικός τίτλος (MD, PhD),
 • χώρος εργασίας (νοσοκομείο και χώρα που χειρουργεί),
 • υπηρεσίες που παρέχει πριν και μετά την επέμβαση,
 • ιδιαιτερότητες του χαρακτήρα, μόρφωση και χόμπι.

Επίσης, εμπιστευθείτε τη διαίσθηση σας για να επιλέξετε σε ποιον ιατρό να απευθυνθείτε, και μην παρασυρθείτε από τυχόν γοητευτική εμφάνιση του πλαστικού σας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι φιλική, να σας εμπνέει εμπιστοσύνη, να μην νιώθετε ντροπή να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία στην δική σας μητρική γλώσσα και να ζητήσετε καθαρή πριγραφή της διαδικασίας και τυχόν δυσκολιών.

Πολύ μεγάλο ρόλο παίζουν ο χαρακτήρας του χειρουργού, οι γνώσεις του, η ειλικρίνεια και ο τρόπος συμπεριφοράς. Να είστε επιφυλακτικοί με εξιδανικεύσεις ή ωραιοποίηση της κατάστασης, υπερβολικά ενθαρρυντική συμπεριφορά και παρότρυνση για πολλαπλές επεμβάσεις.

Να θυμάστε ότι δεν επιλέγετε τον πλαστικό σας χειρουργό για μια και μοναδική επαφή κατά την εγχείρηση. Τον επιλέγετε για μια σταθερή μελλοντική σχέση, όπου θα πρέπει να συναντιέστε πολλές φορές να ελέγχει την πρόοδο σας, να μιλάτε, να κάνετε διάλογο και να σας δίνει ειλικρινείς απαντήσεις. Εκτός αυτού, επιλέγετε για εσάς μία πηγή καλής και θετικής ενέργειας.

Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του χειρουργού σας, θα σας βοηθήσουν στην ταχύτερη ιατρική αποκατάσταση μετά την επέμβαση και επίσης θα σας δώσουν δυνάμεις για να αντιμετωπίζετε τον κόσμο με καινούργια ματιά.

* * *

 

Η Δρ. Καραπετιάν είναι μία από τις πιο καταξιωμένους πλαστικούς χειρουργούς διεθνώς. Χαρακτηριστικά της:

1. Σχεδόν 35-έτη προϋπηρεσία, με πρακτική και επιστημονική δραστηριότητα και πάνω από 9000 εγχειρίσεις.

2. Διπλή ειδικότητα: Πλαστική Αισθητική Επανορθωτική Χειρουργική και Γγναθοπροσωπική Χειρουργική, χάριν στις οποίες μπορεί να πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις στο σώμα, στο πρόσωπο και στη στοματική κοιλότητα.

3. Επιστημονική εμπειρία και συνεχή ενημέρωση. Η γιατρός Καραπετίαν ασχολείται με την επιστήμη από 1980. Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων, έχει κάνει διαλέξεις και έχει διδάξει διεθνώς νέους πλαστικούς χειρουργούς. Η γιατρός Καραπετίαν παρακολουθεί συνεχώς διεθνή σεμινάρια και συνέδρια και μελετά διαρκώς τις τελευταίες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική.

4. Διεθνής αναγνώριση και διακρίσεις. Η δραστηριότητα σε διάφορες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης (Μόσχα), στην Ελλάδα (Αθήνα, Κέρκυρα), Μεγάλη Βρετανία (πάνω από 32 κρατικές κλινικές σε 22 πόλεις), Ιρλανδία (Δουβλίνο, Κορκ, Μπέλφαστ, στην Εγγύς Ανατολή (Σύρια, Λίβανο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα). Η επαγγελματική επικοινωνία με τους καλύτερους χειρουργούς παγκοσμίως, τη βοηθάει να γνωρίζει καινούργιες μεθόδους και να αναβαθμίζει την χειρουργική της τέχνη.

5. Προσωπική αντιμετώπιση. Κάθε ασθενής είναι μία μοναδική προσωπικότητα. Οι εξετάσεις και επεμβάσεις της χειρουργού Καραπετίαν βασίζονται σε αυτό το κριτήριο. Η διεθνής της εμπειρία διευκολύνει στην επικοινωνία με τους ασθενείς της από κάθε μεριά της γης και την βοηθάει να αναγνωρίζει τις επιθυμίες τους και να δημιουργεί σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτό απελευθερώνει τον ασθενή να εκφράσει εύκολα την επιθυμία του και να μιλήσει για το πρόβλημα που τον απασχολεί. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης η γιατρός διακρίνει όχι μόνο το «εξωτερικό» πρόβλημά, αλλά και τον εσωτερικό κόσμο του ενδιαφερόμενου, τον χαρακτήρα του, τις επιθυμίες και την άποψη του για την μελλοντική επέμβαση. Για κάθε ασθενή η γιατρός Καραπετίαν έχει διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και της θεραπείας.

6. Δυναμική παρακολούθηση. Την επίσκεψη, επέμβαση, αλλαγή επιδέσμων και την δυναμική παρακολούθηση εφόρου ζωής μετά την επέμβαση πραγματοποιεί η ίδια η χειρουργός Καραπετίαν (χωρίς παρέμβαση νοσοκόμων ή άλλων ιατρών), διότι θεωρεί ότι η αίσθηση της ευθύνης και η προσοχή προς τον ασθενή είναι απαραίτητα στοιχεία για ένα επιθυμητό, επιτυχημένο αποτέλεσμα. Αυτό αποτελεί δέσμεση της χειρουργού Καραπετιάν και είναι κάτι που δεν συναντάτε συχνά σε κέντρα πλαστικής χειρουργικής ή άλλους χειρουργούς.

7. Το Νοσοκομείο «Μετροπολιταν» διαθέτει επιστημονικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και αυτό του δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιεί και τις πιο απαιτητικές πλαστικές εγχειρίσεις. Η κλινική σας εξασφαλίζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις, ιδανικό περιβάλλον και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών πριν και μετά την εγχείρηση. Η μετεγχειρητική φροντίδα, φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση πραγματοποιούνται από τους έμπειρους ιατρούς και άριστα εκπαιδευμένο και εξειδικευμένο προσωπικό.

8. Ως γυναίκα-χειρουργός η προσέγγισή της έχει πολλά πλεονεκτήματα (ευαισθησία, ιδιαίτερη αντίληψη ομορφιάς, οικειότητα με άνδρες και γυναίκες ασθενείς κα).

9. Γλωσσομάθεια: Η γιατρός Καραπετίαν μιλά 4 γλώσσες: ελληνική, αγγλική, αρμένικη, ρώσικη. Αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι ο ασθενής μπορεί να μιλήσει και να λύσει όλες τις απορίες του στην μητρική του γλώσσα

Ελπίζουμε τα παραπάνω στοιχεία να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τον χειρουργό σας .

Η Δρ. Καραπετιάν είναι στη διάθεσή σας να σας συμβουλέψει ειλικρινά και ανθρώπινα σε κάθε σας βήμα και σας προτείνει να επισκεφτείτε τουλάχιστον τρεις πλαστικούς χειρουργούς πριν πάρετε την τελική σας απόφαση.

 

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.