Skip to main content

Πλαστική Χειλιών - Χειλεοπλαστική

Πλαστική ΧειλιώνΤα χείλη είναι σύμβολο αισθησιασμού, θηλυκότητας, ελκυστικότητας, και σεξουαλικότητας. Τα χείλη αποτελούν σημαντικό σημείο στην καλή αισθητική του προσώπου. Τα καλογραμμένα χείλη κάνουν το πρόσωπο να δείχνει θελκτικό και γοητευτικό, ενώ αναδεικνύουν το χαμόγελο.

Άνδρες και γυναίκες επιθυμούν να διορθώσουν τα χείλη τους για διαφορετικούς λόγους, είτε γιατί είναι υπερτροφικά, υποπλαστικά, ασύμμετρα ή διπλά χείλη, είτε γιατί είναι υψηλή η τοποθεσία του άνω χείλους ώστε φαίνονται τα δόντια και τα ούλα, είτε γιατί υπάρχουν λεπτές ή βαθιές ρυτίδες λόγω καπνίσματος ή ηλικίας.

Υπάρχουν και πιο σοβαρές παθολογικές περιπτώσεις, όπως η εκ γενετής σχιστία του άνω χείλους, μετατραυματικές ανωμαλίες και παραμορφώσεις χειλιών, ούλες και διάφορες επανεμφανίσεις στα χείλη, που χρειάζονται δύσκολες επανορθωτκές επεμβάσεις.

Για κάθε αναφερομένη περίπτωση χρειάζεται ειδική χειρουργική τακτική.

Η κλασική μέθοδος της διόρθωσης χειλιών είναι η αυξητική χειλιών και διόρθωση της μέσης γραμμής του άνω χείλους, χρησιμοποιώντας τα αυτομοσχεύματα του βλεννογόννου, των μυών και του λίπους.

Η Χειλεοπλαστική είναι μία από τις πιο δύσκολες επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις όταν πρόκειται για παραμορφώσεις, αλλά μπορεί να πραγματοποιηθεί και αισθητική πλαστική χειλιών για τις μικρές διορθώσεις των χειλιών. Το πλεονέκτημα μίας αισθητικής επεμβάσεως είναι ότι είναι για όλη τη ζωή και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τις αλλεργικές αντιδράσεις ή απόσπαση των ξένων σωμάτων μετά την έγχυση με οποιαδήποτε ενέσιμη μέθοδο.

Μετά την ιατρική εξέταση μπορεί να γίνει η διόρθωση με θεραπεία με λέιζερ ή με άλλες ενέσιμες θεραπείες.

Ηλικία: από 18 έως 70 ετών.

Αναισθησία: τοπική αναισθησία.

Διάρκεια της επέμβασης: από 20 λεπτά έως 1 ώρα.

Μετεγχειρητική εξέλιξη:

  • Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι μετά από 1 ώρα.
  • Είναι απαραίτητο να φοράει ειδικό επίδεσμο στα χείλη για 5 μέρες.
  • Συνιστάται να αποφεύγει τις κινήσεις με τα χείλη για 7 μέρες.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 5-7 μέρες.

Η γενική επαναφορά: μετά από 1 μέρα.

Κοστολόγηση επεμβάσεως καθορίζεται κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Κατά την διάρκεια της ιατρικής εξέτασης γίνεται μελέτη της ανατομίας και της λειτουργίας των χειλών, μιμική του προσώπου κατά την διάρκεια της ομιλίας, το μέγεθος της παραμόρφωσης και της αισθητικής ατέλειας.

Η επιλογή μίας από πολλές υπάρχουσες μεθόδους γίνεται μόνο προσωπικώς.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

Επειδή σήμερα υπάρχουν πολλές σύγχρονες ενέσιμες θεραπείες της διόρθωσης χειλιών, η χειλεοπλαστική πραγματοποιείται σπάνια. Γι` αυτό το λόγο η επιτυχημένη χειλεοπλαστική επέμβαση μπορεί να εκτελεσθεί μόνο από έναν έμπειρο ειδικευμένο χειρουργό που έχει πραγματοποιήσει πολλές επεμβάσεις χειλεοπλαστικής και γνωρίζει την γναθοπροσωπική χειρουργική.

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Γεια σας! Τα χείλη είναι εφικτό να γίνουν σαρκώδη. Λόγω της νεαρής σας ηλικίας πρέπει να επιλεχτεί σωστή και κατάλληλη μέθοδος για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Το κόστος ξεκαθαρίζεται μετά την ιατρική εξέταση για την κάθε μέθοδο ξεχωριστά.

Γεια σας! Σε περίπτωση που επιθυμείτε ένα μόνιμο αποτέλεσμα πρέπει να πραγματοποιηθεί η χειλοπλαστική. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες πρέπει να επισκεφθείτε χειρουργό για να σας διαλέξει η πιο κατάλληλη μέθοδος για το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Η διόρθωση της εκ γενετής σχιστίας του χείλους είναι μια σοβαρή επέμβαση και πρέπει να γίνει από χειρουργό με μεγάλη πείρα σε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Όσον αφορά την εμπειρία μου σε επανορθωτικές επεμβάσεις, από 1985 εκτέλεσα πάνω από 800 επεμβάσεις διόρθωσης σχιστίων. Η βάση του διδακτορικού μου ήταν η διόρθωση των σχιστίων του άνω χείλους.

Καλημέρα! Ήθελα να σας ενημερώσω ότι όλες οι ενέσιμες μέθοδοι αυξητικής χειλιών δεν είναι μόνιμες, διαρκούν περίπου 5-7 μήνες. Όλες οι θεραπείες καλύτερα να πραγματοποιούνται από τον ίδιο πλαστικό χειρουργό από την αρχή μέχρι το τέλος. Διότι εκείνος γνωρίζει το υλικό που χρησιμοποιεί, την δοσολογία του και την μέθοδο. Μπορείτε να απευθυνθείτε στο ιατρό σας ή να κλείσετε ένα ραντεβού μαζί μου για περισσότερες πληροφορίες.

Υπάρχουν διαφορετικές χειρουργικές μέθοδοι χειλεοπλαστικής και το κόστος τους διαφέρει ανάλογα με την μέθοδο. Το κόστος και η μέθοδος ξεκαθαρίζονται προσωπικά κατά την διάρκεια ιατρικής εξέτασης του προσώπου και των χειλιών.

Βέβαια υπάρχουν μέθοδοι χειλεοπλαστικής που διορθώνουν πλατιά χείλη, για να ξεκαθαριστεί η κατάλληλη μέθοδος πρέπει να εξεταστούν τα χείλη της ενδιαφερόμενης, επίσης να πραγματοποιηθεί και λεπτομερειακή εξήγηση για το τελικό αποτέλεσμα.

Η αυξητική χειλών με ενθέματα σιλικόνης δεν μπορεί να έχει μόνιμο αποτέλεσμα σε όλες περιπτώσεις. Διότι μέσα στα χείλη θα υπάρχει ξένο σώμα και πως θα αντιδρά ο οργανισμός σας, δεν θα σας πει με σιγουριά κανένας πλαστικός χειρουργός. Πιο αποτελεσματικές μέθοδοι είναι η επεμβάσεις με την χρησιμοποίηση των μαλακών ιστών σας. Το κόστος ξεκινάει από 500€ έως 1200€.

Υπάρχει μέθοδος χειλεοπλαστικής άνω και κάτω χείλους με μόνιμο αποτέλεσμα. Το κόστος ξεκινάει από 500 Ε και άνω.

Για να εξαφανιστούν δυσμορφίες των χειλών καλύτερα να πραγματοποιηθεί η χειλεοπλαστική ή με την βοήθεια των εμφυτευμάτων. Για να γίνουν τα χείλη ομοιόμορφα και συμμετρικά. Το κόστος ξεκινάει από 500 ΕΥΡΩ και εξαρτάται από βαθμό δυσμορφίας.

Για να καθορίσουμε τη σωστή μέθοδος της επέμβασης για την περίπτωσή σας -που μπορεί να είναι χειρουργική ή μη, χρησιμοποιώντας κάποιο εμφύτευμα- είναι απαραίτητη η εξέταση του βλεννογόνου, του δέρματος σας, και της μιμικής των χειλιών. Μετά μπορώ να σας συστήσω την πιο κατάλληλη μέθοδος επέμβασης για να πετύχουμε το καλύτερο και πιο φυσικό αποτέλεσμα. Να υπολογίσετε ότι μία τέτοια επέμβαση-αποκατάσταση κυμαίνεται από 300 έως 1000 ΕΥΡΩ, ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Το κόστος της χειλεοπλαστικής εξαρτάται από την κατάσταση του βλεννογόνου, του δέρματος και του μυ του στόματος. Ενέσιμες θεραπείες για σχηματοποίηση των χειλιών πραγματοποιούνται. Το κόστος ξεκινάει από 300-500 ΕΥΡΩ ανάλογα με την περίπτωσή σας.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.