Skip to main content

Ρινοπλαστική - Πλαστική μύτης

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο αρχαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής.

Η επέμβαση αυτή αποβλέπει στο να διορθώσει το σχήμα της μύτης, είτε αυτό οφείλεται σε εκ γενετής λόγους, είτε έχει προκύψει μετά από κάποιο ατύχημα ή αποτυχημένη εγχείριση, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα στο αναπνευστικό σύστημα.

Με την εντυπωσιακή επιστημονική πρόοδο της ρινοπλαστικής, μπορεί να γίνει αναμόρφωση της μύτης, μείωση του μεγέθους αυτής, αφαίρεση του οστικού ύβου ή λέπτυνση της άκρης της μύτης. Η επέμβαση πραγματοποιείται με ανοιχτό ή με κλειστό τρόπo.

Με την διόρθωση του σχήματος της μύτης αλλάζει ριζικά η γενική όψη του προσώπου, γλυκαίνουν οι γραμμές του και η έκφραση μας. Το πρόσωπο γίνεται πιο όμορφο και εκφραστικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να νιώθει ο ασθενής μια ψυχολογική αρμονία και να αυξάνεται η αυτοπεποίθηση του.

Ηλικία: 18-55 ετών

Αναισθησία: γενική νάρκωση.

Διάρκεια της επέμβασης: από 45 λεπτά έως 1,5 ώρες.

Μετεγχειρητική πρόοδος:

  • Ανάλογα με το πώς νιώθει ο ασθενής μπορεί να παραμείνει μια νύχτα στο νοσοκομείο ή να επιστρέψει στο σπίτι μετά από κάποιες ώρες.
  • Είναι απαραίτητο να φοράει ειδικό επίδεσμο με γύψο στη μύτη για 5-7 μέρες, για να αποφευχθούν τυχόν ακούσιοι τραυματισμοί.
  • Αναρρόφηση των ραμμάτων μετά από 2-3 εβδομάδες.
  • Δυναμική παρακολούθηση 1 φορά την εβδομάδα για 2 μήνες, και μετά κάθε 3-4 μήνες για διάστημα 1 χρόνου.

Γενική επαναφορά: μετά από 7-10 μέρες.

Κοστολόγηση επεμβάσεως: καθορίζεται κατά την διάρκεια τη ιατρικής επίσκεψης

Ιατρική εξέταση

Μετά την λεπτομερή εξέταση της εξωτερικής εμφάνισης της μύτης και του εσωτερικού της σχήματος, καθορισμό του αναπνευστικού συστήματος, προτείνεται η πιο κατάλληλη μέθοδος της ρινοπλαστικής. Είναι πολύ σημαντικό να επιλεχτεί η σωστή μέθοδος και η τεχνική της επεμβάσεως. Εξίσου σημαντική είναι και η ψυχολογική προετοιμασία του ασθενή για την επέμβαση.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

  • Η ρινοπλαστκή είναι μία από τις πιο δύσκολες πλαστκές επεμβάσεις, διότι το κάθε πρόσωπο είναι μοναδικό και το ίδιο και η κάθε μύτη.
  • Πολύ σημαντικό είναι να γίνει σωστή μελέτη από τον χειρουργό και να δωθούν λεπτομερείς εξηγήσεις στον ασθενή για τις αλλαγές που θα γίνουν.
  • Είνα απαραίτητη η διακοπή του καπνίσματος για 2 μήνες πριν την επέμβαση.
  • Μεγάλο ρόλο παίζει η ψυχολογική προετοιμασία του ασθενή για την επέμβαση. Πρέπει να είναι έτοιμος για το καινούργιο σχήμα της μύτης του και για την καινούργια εμφάνιση του προσώπου του.
  • Η επιτυχημένη ρινοπλαστική επέμβαση μπορεί να εκτελεσθεί μόνο από έναν έμπειρο ειδικευμένο χειρουργό. Πολύ μεγάλο ρόλο στο επιθυμητό αποτέλεσμα παίζει η πολυετής προϋπηρεσία στην γναθοπροσωπική χειρουργική.
  • Το σωστό αποτέλεσμα πρέπει να είναι απόλυτα αρμονικό με το πρόσωπο και φυσικό.

 

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Δεν γνωρίζω πόσο χρονικό διάστημα πέρασε μετά από τη ρινοπλαστική και τι χαρακτήρα έχει το πρήξιμο. Όμως δεν θα σας συμβούλευα τις ενέσεις στεροειδών μέχρι να σας δω από κοντά.

Γεια σας, έχω κάνει την 1η ρινοπλαστική το 2009, από άλλο γιατρό. Ο πλαστικός χειρουργός αφαίρεσε μέρος του ύβου και καφτηρίασε τα ρουθούνια αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν ικανοποιητικό. Η μύτη παρέμενε γαμψή, μακριά και μυτερή, ιδιαίτερα όταν γελούσα. Το 2011 με 2η ρινοπλαστική, από άλλο γιατρό, θέλησα να διορθώσω το πρόβλημα ζητώντας να μικρύνω τα ρουθούνια, να κοντύνω την άκρη και να ισιώσω τον ύβο. Το αποτέλεσμα είναι να έχω μία μύτη στραβή με έντονα μεγάλα ρουθούνια πολύ χειρότερη από αυτή της πρώτης επέμβασης. Ο πλαστικός χειρουργός που έκανε την επέμβαση μου πρότεινε με τοπική αναισθησία να ξύση το κόκαλο με ράσπα και να καμουφλάρει τα ρουθούνια με ενέσεις υαλουρανικού οξέος. Μου έχει πει ότι η μύτη μου είναι ταλαιπωρημένη και δεν ΄΄σηκώνει΄΄ 3η επέμβαση. Δεν τον εμπιστεύομαι. Ποια είναι η γνώμη σας; τι πιθανότητες έχω; χωρίς να ρισκάρω για κάτι χειρότερο;

Γεια σας,
Έχω διαβάσει την ερώτησή σας. Έχετε μια δύσκολη υπόθεση. Πρέπει να σας δω από κοντά γιατί σε περίπτωση σας πρέπει να εξεταστούν ιστοί σας και να γίνει σοβαρή συζήτηση μεταξύ του γιατρού και ασθενή. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού.

Πρέπει να σας δω από κοντά γιατί σε περίπτωση σας πρέπει να εξεταστούν ιστοί σας και να γίνει σοβαρή συζήτηση μεταξύ του γιατρού και ασθενή. Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού και σαββατοκύριακα.

Κατ`αρχήν πρέπει να ξέρω την ηλικία σας, σχήμα προσώπου, να εξετάσω την μύτη σας και να προτείνω την μέθοδο της ρινοπλαστικής η οποία θα πλησιάσει το σχήμα της μύτης, το οποίο επιθυμείτε. Όπως καταλαβαίνετε αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Η διόρθωση ασυμμετρίας του ακρορινίου μετά από αποτυχημένη ρινοπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί με διαφορετικές μεθόδους. Περιέχει και στοιχεία της επανορθωτικής χειρουργικής. Γίνεται με ανοιχτό τρόπο με διόρθωση των χονδρών ακρορινίου ή με χρησιμοποίηση εμφυτευμάτων από σιλικόνη.

Τα συμπτώματα που μου περιγράφετε είναι φυσιολογικά. Αλλά εσείς δεν πρέπει να συγκρίνετε την δική σας περίπτωση με της φίλης σας. Κάθε οργανισμός επανέρχεται με το δικό του ρυθμό. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι να εξηγήσει ο πλαστικός χειρουργός όλες τις λεπτομέρειες πριν την επέμβαση και να σας ενημερώσει για όλα τα στάδια ανάρρωσης. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να με καλέσετε να μιλήσουμε τηλεφωνικώς και να σας κατατοπίσω για όλα τα σχετικά της ρινοπλαστικής.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.