Skip to main content

Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική

Λιποαναρρόφηση και Λιπογλυπτική - Πριν και μετάΛιποαναρρόφηση είναι η αφαίρεση του περίσσιου λίπους που περιέχεται στα λιποκύτταρα κάτω από το δέρμα με τη βοήθεια αρνητικής πίεσης που δημιουργεί το μηχάνημα αναρρόφησης. Δεν είναι η μέθοδος απώλειας βάρους αλλά μια διαδικασία που έχει στόχο να μορφοποιήσει και να διορθώσει τις γραμμές του σώματος και του προσώπου.

Η λιποαναρρόφηση αναπτύχθηκε τις δεκαετίες του 70 και 80, ενώ και στις μέρες μας είναι μία από τις πιο συχνές και δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις, σε γυναίκες και άντρες.

Τα πιο συχνά σημεία της συγκέντρωσης λίπους είναι: πιγούνι, πλάτη, κοιλία, μηροί, γόνατα, γλουτοί, ώμοι, γάμπες. Για αυτό το λόγο, μετά από ιατρική εξέταση, η λιπαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις όπως ανόρθωση λαιμού και προσώπου, κοιλιοπλαστική, βραχιονοπλαστική, ανόρθωση των μοιρών και γλουτών.

Η λιποαναρρόφηση πραγματοποιείται με ειδικούς σωλήνες, οι οποίοι τοποθετούνται μέσα στο δέρμα, κάνοντας μικροσκοπικές τομές (2-3 χιλιοστά).Το αποτέλεσμα που προκύπτει είναι ανανεωμένες γραμμές σώματος, όμορφη σιλουέτα, καλή ψυχολογική κατάσταση και τόνωση της αυτοπεποίθησης.

Ηλικία: 18-60 ετών.

Αναισθησία: τοπική αναισθησία μαζί με ενδοφλέβια αναισθησιολογική υποστήριξη ή γενική νάρκωση.

Διάρκεια της επεμβάσεως: 30 λεπτά-4 ώρες.

Μετεγχειρητική αποκατάσταση:

  • Ο ασθενής παραμένει μια νύχτα στο νοσοκομείο.
  • Είναι απαραίτητο να φοράει ειδικό επίδεσμο 1-1,5 μήνες.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από 6-7 μέρες.
  • Δυναμική παρακολούθηση 1 φορά την εβδομάδα κατά την διάρκεια 2 μηνών.

Γενική επαναφορά: 1-2 βδομάδες.

Κοστολόγηση της επεμβάσεως: καθορίζεται κατά τη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης.

Κατά την διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης γίνεται μελέτη των ανατομικών γραμμών και καθορίζονται τα σημεία και το μέγεθος  της επεμβάσεως και ο ειδικός επίδεσμος που θα χρησιμοποιηθεί.

Τι πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας;

 

  • Διακοπή του καπνίσματος για 1-2 μήνες πριν την επέμβαση για την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και πιο γρήγορη και εύκολη επαναφορά.
  • Παρόλο που αυτές οι τεχνικές είναι συνηθισμένες στις μέρες μας, η πετυχημένη τεχνκή πρέπει να πραγματοποιηθεί μόνο από εξειδικευμένο έμπειρο χειρουργό, για να είναι βέβαιη η υγιής αποκατάσταση του ασθενούς χωρίς επιπλοκές.

 

 

Μαρτυρίες

 

Π.Σαμουηλ (47), Δραπετσωνα
5

Οταν εκλεισα ραντεβου με την κ.Καρινα Καραπετιαν μου μεταδωσε πολυ εμπιστοσυνη κ' κανονισαμε να μα χειρουργισει.Μετα απο πτωση με μοτοσυκλετα επαθα κακωση,ασυμετρια,αδυναμια σε ορατο,εμφανη επιπεδο στην αριστερη μου ωμοπλατη.Μετα το 5ωρο χειρουργειο την επομενη ημερα η κ.Καραπετιαν χαμογελωνταs μου ειπε η ενχειρηση πηγε καλα αναλογα με τον οργανισμο μου.Πραγματι περνωνταs oι μερεs καλυτερευα! Αυτο ηταν,μετα απο 5 μηνεs η ωμοπλατη ειχε γινει τελεια,ιδια με την αλλη, σαν να μην ειχα χτυπησει ποτε μου σαφεστατα ! Ιδιο παχοs,δεν εγερνε κ' δεν υπηρχαν ουλεs! To αποτελεσμα με εξεπληξε και μου αλλαξε την ζωη.Η Καρινα Καραπετιαν με την επανορθωτικη κ'πλαστικη ενχειρηση και το τελειο αποτελεσμα τηs με εκανε και παλι χαρουμενο κ'ευτυχη! Σε ευχαριστω θερμα, ειναι το λιγοτερο που μπορω να κανω!! -Π.Σαμουηλ [47 ετων]-λαβων συνταξη- απο Πειραια-Δραπετσωνα

Δημητρης (37), αθηνα
5

Στο πρώτο ραντεβού η γιατρός σε κερδίζει αμέσως με την προσωπικότητά της, μετά με την πολύωρη ενασχόληση για την επιλογή της καλύτερης λύσης του προβλήματός σου και στο τέλος με το ωραίο αποτέλεσμα της δουλειάς της. Δεν είναι μόνο έμπειρη και ικανή πλαστικός αλλά και υπέροχος άνθρωπος που κερδίζει την εμπιστοσύνη σου από το πρώτο ραντεβού. Δίνει έμφαση και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Τα σημάδια από την λιποαναρρόφηση στην κοιλια χάθηκαν σε λίγες εβδομάδες και το συνολικό αποτέλεσμα με ικανοποίησε απόλυτα. Την εμπιστεύομαι και ως γιατρό αλλά και ώς άνθρωπο.

Ερωτήσεις και απαντήσεις: 

Το κόστος της λιποαναρρόφησης εξαρτάται από διάρκεια της θεραπείας, διαμονή στο νοσοκομείο και από μέγεθος του προβλήματος (από 1500E).

Όλες οι πλαστικές επεμβάσεις που έχουν στόχο την βελτίωση της εξωτερικής εμφάνισης δεν είναι απαραίτητες. Πραγματοποιούνται με την θέληση του ασθενή και με την οικονομική του άνεση. Στην δική σας περίπτωση δεν υπάρχει κάποια σωματική δυσλειτουργία. Περιμένετε μέχρι να βελτιωθεί η οικονομική σας κατάσταση. Μπορώ να σας προτείνω τις ειδικές προσφορές για όλες τις υπηρεσίες μου από 20 έως 30%.

Πρώτα απ` όλα πρέπει να μάθετε εάν μπορούν να πραγματοποιηθούν 2 ταυτόχρονες επεμβάσεις στην περίπτωση σας. Δεύτερων, πρέπει να γνωρίσετε το μέγεθος την λιποαναρρόφησης και τρίτων, μέγεθος και κόστος της σιλικόνης για ενθέματα. Το κόστος ξεκινάει από 4500 ΕΥΡΩ και άνω. Μέχρι τα τέλη Ιανουάριου δέχομαι όλους τους ενδιαφερόμενους δωρεάν. Με την χαρά θα σας βοηθήσω να πάρετε την σωστή απόφαση.

Μπορείτε να ξεκινήσετε γυμναστική 1,5 με 2 μήνες μετά την λιπαναρρόφηση, αφού βγάλετε τον ειδικό επίδεσμο από το σώμα σας.

Επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 96 52 210 ή 697 36 22 915

για να κλείσετε ραντεβού με την πλαστικό χειρουργό Καρίνα Καραπετίαν.